top of page

JULKAISUT

Marjukka Paunilan  kirjoja ja julkaisuja 

Marjukka Paunila: Akvarellimaalaus


Kustannus Oy Taide, 2005

Perustietoja akvarellimaalauksesta

Ennen kaikkea William Turnerin akvarellit tekivät minuun suuren vaikutuksen 70-luvulla Lontoossa. Opiskellessani Suomen Taideakatemian koulussa siellä ei puhuttu akvarellimaalauksista eikä vesivärimaalaukseen liittyvistä kysymyksistä. Akvarellitekniikasta oli vaikea saada tietoa.

 

Akvarellilla on kuitenkin yhtä suuret mahdollisuudet itsenäisenä taiteenlajina kuin muillakin tekniikoilla. Useimmat akvarellimaalauksen oppaista  keskittyvät erilaisten maalauskikkojen opettamiseen ja kirjat on tarkoitettu lähinnä harrastajille. Ensimmäinen akvarellimaalaustekniikasta suomeksi kirjoitettu kirja yhtälailla taiteilijoille kuin taiteen harrastajille. 

 

Kirja on saatavilla Taidelehden verkkokaupasta >

Paunila_Akvarellimaalaus.jpg

Marjukka Paunila


PARVS Publishing, 2009

"Kauneus saa minut hengittämään, välillä kauneus, hengitys on kuin ohut viiva. Joskus taas kauneus, kasvava pyörre, hurmio ja sitten vapaus. Kauneus on syvä asia, joka antaa voimaa ja tasapainoa. Se tuo myös lepoa, joka on entistä tärkeämpää tässä uuvuttavassa ajassa". 

Kirjan esittely PARVS-kustatamon sivuilla >

paunila_kirja.png

Marjukka Paunila: Pieni kirja ystävyydestä ja näkemisestä 


PARVS kustantamo, 2012

Pieni kirja ystävyydestä ja näkemisestä (A Little Book about Friendship and Seeing) was inspired by the grandchild of painter Marjukka Paunila (born 1949). She wanted to make an art book that a child could hold in his or her hands. It contains watercolours and texts by the artist.

 

Kirja on saatavilla PARVS-kustatamon verkkokaupasta >

paunila_pieni_kirja_ystävyydestä.jpg
bottom of page